Classes In Danish

Jeg underviser både privat og i grupper for danske spillere. Kontakt mig for mere information og for tilmelding.

Skakmatter

Kursus på dansk for spillere med rating 1200-1800. En nye cyklus med 4 tirsdage starter d. 6. april. Tidspunktet er kl. 16-17 dansk tid. Her følger en beskrivelse:

Skakmat er en af de første ting vi lærer i skak, men det er min erfaring at mange stadig kan forbedre sig her. Jeg oplever spillere blive overrasket over en flot kombination selvom en lignende ide allerede er at finde i samlingen af Philipp Stamma (1705-1755). At kende til en bred vifte af matter, herunder skakhistorien, vil gøre enhver skakspiller godt – og jeg vil give et fuldt overblik i dette online program.

De mest typiske skakmatter er navngivet efter gamle mestre (for eksempel: Cozio’s mat), andre er baseret på en bestemt materialefordeling (for eksempel: konge, tårn og springer), og i studier vil vi se ærketypiske matter – ideer som andre komponister siden har kopieret. At sætte mat uden brug af dronninger er også vigtigt, så mat i slutspillet er noget, jeg vil lægge vægt på. Naturligvis vil vi også se matter fra rigtige partier, og til hver time vil der være hjemmearbejde i form af matter i det tema, som vil blive behandlet.

 

 705 total views,  6 views today